Belföld

Tíz nap múlva indul a 10-es troli Szegeden

A jövő héten pénteken adják át hivatalosan a forgalomnak az új, 10-es trolibusz útvonalát, ezzel egy időben pedig az első új Ikarus-Skoda troli is forgalomba áll majd.

December 20-án délutántól üzemzárásig ingyenes lesz a járat, fizetni december 21-én, azaz szombaton üzemkezdettől kell majd érte – írja a szegedcafe.hu.

Az útvonal jelentős részben megegyezik majd a hamarosan megszűnő 10-es busz útvonalával, de a József Attila sugárútat, valamint a Tisza Lajos körút Anna-kút és a Glattfelder tér közötti részét nem érinti majd az új trolibuszvonal, helyette a Brüsszeli körút – Csongrádi sugárút – Szent István tér – Vidra utca vonalon jár majd. A 10-es busszal ellentétben nem a Honvéd térig, hanem a klinikákig közlekedik majd, tehát a Dugonics tértől a Tisza Lajos körúton a keresztül az Aradi vértanúk terét érintve a Klinikák végállomásig jár majd ugyanazon az útvonalon, mint a 8-as troli.

A 10-es vonal kiépítésére egy 2006-ban indult pályázat adott lehetőséget, amiben a vidéki városok elektromos tömegközlekedési fejlesztését tűzték ki célul. Ennek keretében tervezték meg a vonalat, illetve az új járművek beszerzése is ennek köszönhető.

A tervezett ütem szerint februárra már 3-4 új Ikarus-Skoda lesz Szegeden, jövő szeptemberig pedig az összes új trolibusz csatasorba áll majd, így nemcsak a 10-es, hanem a többi trolivonalon is találkozhatunk majd a járművekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik