Belföld

Szépítsd meg a városod!

Köztér felújítására lehet szavazni, jelenleg Dunakeszi és Esztergom az élmezőnyben.

Egy klikkeléssel megszépülhet városunk vagy kerületünk egy kiválasztott közterülete. 2013. december 20-án zárul a “MegszépülAVárosom” program szavazási időszaka. A programot életre hívó hét építőipari cég (Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary) részvételével annak a budapesti kerületnek vagy vidéki városnak egy közterületét újítják fel 2014 tavaszán, amely 2013. szeptember 13. és december 20. között a legtöbb szavazatot kapja. A szervezők a kiválasztási folyamatot a lakosságra bízták, szavazni a projekt weboldalán lehet.

A szavazás után a projekt képviselői a nyertes vidéki város vagy budapesti kerület polgármesterével közösen döntik el, hogy a település melyik közterületét (játszótér, park, nyíltkert, körforgalom) újítsák fel. Ez – a felújítandó közterület adottságaitól függően – kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág-, fa-, bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására közterületi pavilonok, ülő sarkok kialakítására is. A program szervezői azt tervezik, hogy a felújítást a helyi önkormányzat és lakosok bevonásával végzik el 2014. március 1. és május 31. között.

Az elmúlt két hónap alatt több mint hetvenezer szavazat érkezett. Az eddigiek alapján Budapest, Veszprém-, Bács-Kiskun-, és Komárom-Esztergom megyék kerültek komoly versenyhelyzetbe, de Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megye sem sokkal marad el az élmezőnytől. A települések versenyében Veszprém, Dunakeszi, Kiskunfélegyháza és Esztergom állnak az élen, tőlük nem sokkal lemaradva Miskolc, Érd, Sopron és Kaposvár következik. Budapesten a XIII., XXI., XVII., XVI. és XI. kerületek vezetnek a szavazásban.

A programról bővebb információ a projekt honlapján vagy Facebook oldalán található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik