Belföld

Rogán-videót várnak a pártkatonák prémiuma ügyében

szanyi-tibor(210x140)(2).jpg (szanyi tibor, )
szanyi-tibor(210x140)(2).jpg (szanyi tibor, )

Az MSZP azt várja, a Fidesz szerezze vissza az állami cégek vezetőitől a nekik kifizetett milliós prémiumokat.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja azt mondta: az állami cégek irányítói szinte kivétel nélkül pártkatonák, akik most “pofátlanul fölmarkoltak jó pár tucat millió forintot”. Kifogásolta, hogy a legtöbb pénzt egy bankár kapta, de prémiumhoz jutott a Nemzeti Eszközkezelő vezetője is, míg a MÁV vezérigazgatója a vasutasnapi jutalom ezerszeresét vehette fel.

A szocialista politikus közölte, elvárják Rogán Antaltól, a Fidesz frakcióvezetőjétől – “aki annyi mindent el tud intézni, börtönbe tud vitetni közlekedési bűncselekménnyel vádolt embereket” -, hogy álljon ki az említett állami vállalatok székháza elé és követelje a prémiumok visszafizetését, és járjon el ugyanígy az önkormányzati cégeknél is.

Az ellenzéki politikus a korrupcióellenes világnapon arról is beszélt: Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök a 2010-es kampányban azt mondta, “az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét”. Azóta “a Fidesz prominensei vastagon belenyúlkáltak a közösbe, de nem látjuk a levágott kezeket”. Annak ellenére sem, hogy “szinte nincs olyan állami nagyberuházás, ahol ne a Fidesz jól beazonosítható kegyeltjei vinnék el a tejfölt és a habot, a milliárdokat” – fogalmazott.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik