Belföld

Gyurcsány őket vetné be Orbán ellen

gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )

Itt a miniszterelnök-jelölti Gyurcsány-lista.

A Magyar Hírlap szerint Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter, Gémesi György és Róna Péter nevét is bedobná miniszterelnök-jelöltként a köztudatba Gyurcsány Ferenc.

A lap információi szerint a volt kormányfő ezzel a jelöltállítási vitával tematizálná a közbeszédet, így vágna vissza az MSZP-nek és az Együtt–PM-nek is, mivel azok még mindig nem kívánnak tárgyalóasztalhoz ülni a Demokratikus Koalícióval.

A Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádióban beszélt először arról, hogy megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját, aki ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri, elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget.

Az interjúban hiába barkochbázott a műsorvezető Gyurcsány Ferenccel, a DK elnöke csak annyit árult el az általa favorizált kormányfőjelöltről, hogy sem hozzá, sem pártjához nem kötődik, kollégája sem volt, és az illető nem volt ott október 23-án a színpadon.

Gyurcsány nem állapodott meg vele, csak puhatolózott, de biztosra veszi, hogy igent mondana a felkérésre, ha erre hárman (Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány) kérnék. Gyurcsány akkor jelezte, ő hajlandó Mesterházy vagy Bajnai mögé is beállni, ha valamelyik visszalép a másik javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik