Belföld

Nincs riasztás!

időjárás (időjárás, )
időjárás (időjárás, )

Napok óta először nyugodt lesz az idő, csak kisebb havazásra kell számítani.

Vasárnap az ország nagy részén sok lesz a felhő, helyenként kisebb havazás, havas eső, eső is előfordul. Délután válik szakadozottabbá a felhőzet, hosszabb napos időszakok főleg északkeleten lehetnek – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délelőtt néhol még élénk lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet, később mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között várható, késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn visszatér a szél

Hétfőn már olykor viharos lesz a nyugati, majd az északnyugatira forduló szél. Többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen előfordulhat kisebb eső, az északkeleti határ mentén havazhat is. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Szombaton még javában dühöngött a szél, a szolnok megyei Szelevényen és Tiszaföldváron több mint ötszáz háztartás maradt áram nélkül, mert a viharos szél megrongálta az elektromos hálózatot.

Végigverte az országot

A nap folyamán az ország túlnyomó részén sokfelé viharos, 60-80 kilométer per órás széllökések kísérték az északnyugati szelet. A legerősebb széllökésre a Győr-Budapest-Szolnok tengely mentén, illetve az elszórtan kialakuló hózáporok környezetében voltak. Ezeken a területeken akár 85-90 kilométer per órát kissé meghaladó széllökések is előfordulhattak.

Reggel kamionok akadtak el a vihar miatt az M1-es autópályán, és akadályozták a forgalmat. A katasztrófavédelem nem sokkal fél tizenegy után közölte, hogy a sztrádán újra szabad a forgalom. A fővárosban autóra dőlt egy fa és elszakította a villamos felsővezetéket a VIII. kerületi Dobozi utcában. A helyszínen tűzoltók, rendőrök, a BKK és a közvilágítás szakemberei dolgoztak a fa eltávolításán, a villamosvezeték helyreállításán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik