Belföld

Önkéntes és hivatásos tűzoltók vizsgáztak Szegeden – fotók

A fővárosból, a Katasztrófavédelmi Oktatási központból érkezett vizsgabizottság előtt tettek vizsgát Szegeden azok a hivatásos és önkéntes tűzoltók, akik a gépjárműfecskendő, átemelő szivattyú, motoros láncfűrész és hidraulikus mentőkészlet kezeléséből szerzett ismereteikről adtak számot.

Kapcsolódó cikkek

A Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint az ásotthalmi, mórahalmi és sándorfalvai önkéntesek és a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat összesen 17 tagja először az elméleti feladatokkal birkóztak meg, amelyek során kiderült, mennyire ismerik magukat a berendezéseket és azok használatának szabályait – tájékoztatta portálunkat Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy és szóvivő.

során a parancsnokság udvarán lévő medencéből kellett a vizsgázóknak vizet szivattyúzni, miközben a berendezés üzembe helyezési szabályait is számon kérte tőlük a vizsgáztató, de a motoros láncfűrész bekapcsolása előtt is fel kellett sorolni a láncfűrész részeit, és elmondani, melyeket kell ellenőrizni a gép beindítása előtt.

Végül 38 eredményes vizsga született, amely eredményeként a hivatásos és önkéntes tűzoltók jogosultak lettek a berendezések kezelésére a beavatkozások folyamán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik