Belföld

Elkészült a Rákóczi téri metróállomás

4-es metró (4-es metró)
4-es metró (4-es metró)

Megkapta a használatbavételi engedélyt a 4-es metró Rákóczi téri állomása, ez már a negyedik elkészült megálló az új metróvonalon.

Kapcsolódó cikkek

A Rákóczi téri állomás a Nagykörút és a Rákóczi téri vásárcsarnok közötti terület alatt helyezkedik el.

A megállót nagy belső tér jellemzi, a belső falak burkolatának színe követi a piros-fehér-zöld trikolórt. A megálló belső terének részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak nevét vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, ahonnan négy mozgólépcső, illetve két lift vezet a galériaszintre, majd tovább, a felszínre.

Az állomás érdekessége, hogy a Rákóczi téren kialakított parkból két üvegcsövön át különleges tükrök vezetik a peronszintre a természetes fényt. A Rákóczi téri állomáshoz kapcsolódva a Vásárcsarnokkal közös beruházásban egy mélygarázs is épült, melyet a BKK működtet, és idén év eleje óta üzemel.

Ez a negyedik állomás, amelyre az NKH kiadta a használatba vételi engedélyt. A Bikás park (régebbi nevén Tétényi út) megálló engedélyeit október 22-én vette át Tarlós István főpolgármester az NKH és a budapesti kormányhivatal képviselőitől, november 11-én az Újbuda-központ, november 22-én pedig a Szent Gellért téri állomás kapta meg a szükséges engedélyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik