Belföld

A Baptista Szeretetszolgálathoz kerülhet az ország legjobb szakközépiskolája

Az alkalmazottak és a szülők szavazata alapján a következő tanévtől a Baptista Szeretetszolgálat működtetheti a váci Boronkay György Szakközépiskolát és Gimnáziumot.

A Váci Napló cikke szerint két évvel ezelőtt már folytak tapogatózó tárgyalások két egyházzal az átvételről, de az ügy megfeneklett. Most négy egyház került szóba, ám csak három vállalta volna, hogy átveszi az ország öt legjobb szakképző középiskolája között számon tartott Boronkayt – emlékeztet a lap.

Végül az alkalmazotti közösség egy ellenszavazattal a Baptista Szeretetszolgálat mellett döntött, s az ezeregyszáz diák nevében szavazó szülőktől visszaérkezett csaknem ezer válasz közül is csak tizenöten voksoltak nemmel.

Ha mindenki korrektül áll az iskola szándékához, akkor jövő szeptemberben már a baptisták által fenntartott iskolában, a jelenleginél jobb feltételek mellett kezdődhet az új tanév – idézte Fábián Gábor igazgató szavait a helyi újság.

Mint arról nemrég írtunk, a 100 legjobb magyarországi gimnázium és szakközépiskola listáján a Boronkay lett idén a legjobb szakközépiskola.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik