Belföld

110 millióért pakolták a homokzsákokat a TEK-esek

110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben, de ennek a százmilliónyi tevékenykedésének alig van nyoma - írja az atlatszo.hu.

A lap annak járt utána, ki, mennyi pénzt kapott az árvízi védekezésért. E célra közel 3 milliárd forint ment az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak, 2,2 milliárd pedig a katasztrófavédelemnek, az Országos Rendőr Főkapitányságnak 916 millió forint, a Honvédelmi Minisztériumnak pedig 1,46 milliárd.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ  főigazgatója irányítja az árvízi védekezési munkálatokat a Szigetmonostorhoz tartozó Horányban 2013. június 9-én
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A cikkből kiderül, a TEK-nek mintegy 110 millió forint járt, állításuk szerint ugyanis munkatársaik 20 ezer munkaórát töltöttek a gátakon, nap mint nap. Az atlatszo.hu számítása alapján viszont a TEK-esek csupán 8 ezer munkaórát dolgoztak, ami – ha valóban így van – annyit jelent, hogy a szervezet 63 millióval többet számolt el, mint amennyi ténylegesen járna.

A lap szerint nemcsak ez a gond, hanem például az, hogy míg a TEK-esek 6100 forintos munkaóra-költséggel dolgoztak, addig a katonák óránként 3800 forint “óradíjért” pakolták a zsákokat – ami a TEK-es munkadíj 60 százaléka – a bv-sek pedig 186 forintos “óradíjat” kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik