Belföld

Hinni kell a csodában!

Mikulas(210x140)(1).jpg (mikulás, )
Mikulas(210x140)(1).jpg (mikulás, )

Miklós nap előtt egy nappal a Mikulás nagykövete és a vajdasági Martonoson élő, betegségből gyógyult Dávid Kitti kiskövet különleges osztályfőnöki órát tartott a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában.

Miklós nap előtt egy nappal a Mikulás nagykövete és a vajdasági Martonoson élő, betegségből gyógyult Dávid Kitti kiskövet különleges osztályfőnöki órát tartott a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A lappföldi Mikulásról, a hitről, a szeretetről, a mozgás fontosságáról, és egy gyermek küzdelméről, gyógyulásáról hallhattak előadást az István Király Általános Iskola hatodik osztályosai egy rendhagyó óra keretében.

Kovács István futó, Mikulásnagykövet, Dávid Kitti kiskövet és Dávid Veronika, a Gyógyuljunk Együtt Klub alapítója, Kitti édesanyja volt az iskola vendége. A nyolc éves kislányt két évvel ezelőtt agydaganattal műtötték. Kovács István a gyermek gyógyulásáért és a család által életre hívott Klub támogatásáért több alkalommal szervezett jótékonysági programot. Az iskolai rendezvényen a mindig mosolygós, immár második osztályos, iskolába járó Kitti és édesanyja meséltek a betegségről, a gyógyulás folyamatáról.

Dávid Veronika elmondta: „Kittinek baloldali agytumorja volt, amelyet két évvel ezelőtt megműtöttek. A kórházban, majd az otthon töltött időszakban mi is rengeteg segítséget kaptunk Kovács Istvántól, az anyaországtól és természetesen otthonról, Szerbiából. Úgy éreztük, ezért a sok segítségért úgy mondhatunk köszönetet a közösségnek, hogy elmondjuk a történetünket. A Gyógyuljunk Együtt Klubbot is azzal a céllal hívtuk életre, hogy támaszt nyújtsunk a beteg gyermekeknek és családtagjainak, valamint anyagi és természetbeni támogatást is adhassunk. A klubnak jelenleg húsz tagja van és rengeteg támogatója. A szakmai segítségnyújtás mellett az a fő feladatunk, hogy erőt adjunk a szülőknek, amellyel gyermekeiket életben tudják tartanai. Mi tudjuk, hinni kell a csodában!”

Fotó: ÖKK

Az eseményen részt vesz Viza Attila önkormányzati képviselő, aki átadta a város ajándékát, amelyet a december 14-i, martonosi Mikulásnapon adnak át a klub tagjainak és a kórházban lábadozó beteg gyermekeknek. Viza Attila kiemelte: „Kovács István futó jótékonysági programjait örömmel támogatja a város, hiszen az a célja, hogy a beteg gyermekek néhány percre, órára megfeledkezzenek betegségükről. Az adományokkal mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy szebbé tegyük az ünnepet.” – tett hozzá Viza Attila.

Kovács István Mikulásnagykövet a rendhagyó iskolai órán bemutatott egy filmet arról, hogy készül a lappföldi Mikulás, Joulupukki az ünnepre. A Mikulás- és Nyuszifutás életre hívója szólt a mozgás fontosságáról és arról, hogyan került kapcsolatba Dávid Kittiékkel.

„2010-ben jártam Magyarkanizsán, ahol Mikulás-futást szerveztem, és összeismerkedtem a város vezetőivel. A Facebookon lájkoltam az oldalt, és láttam, amikor Dávid Kittiről írtak. Megrendített a történet, az akkor hatéves kislányt agydaganattal műtötték, de a gyógykezelése rengeteg költséget emésztett fel.” – mesélte Kovács István, az ország egyik legmegszállottabb hosszútávfutója. „ Felvettem a kapcsolatot Veronikáékkal, és azóta minden évben több alkalommal is ellátogattam hozzájuk. Fejér megyében és Székesfehérváron nagyon sok adomány gyűlt össze, amelyet nagy örömmel fogadnak a vajdasági gyermekek és szüleik. Külön köszönöm Székesfehérvár Önkormányzatának támogatását.” Kovács István szólt a mozgás fontosságáról is.

Azt is elmesélte az istvános diákoknak, hogy éppen ennyi idős, azaz 12 éves volt, amikor elkezdett rendszeresen futni. Nagyon sok távot teljesített, de arra a legbüszkébb, hogy futva eljutott Lappföldre a Mikuláshoz, valamint vihette a kínai olimpiai lángot. „Mindig kell egy cél az életben, amelyet kitűzünk magunk elé és megteszünk mindent annak érdekében, hogy el is érjük.”  – hangsúlyozta Kovács István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik