Belföld

Rezesová-ügy: fülest kapott a Fidesz?

rezesova (rezesova)
rezesova (rezesova)

A Jobbik azt valószínűsíti, hogy a bíróság fideszes nyomásra döntött a szlovák milliomosnő visszaküldéséről a börtönbe.

Apáti István képviselő szerint “igencsak gyanús az időzítés és igencsak kilóg a lóláb”, hogy néhány órával a Budapest Környéki Törvényszék döntése előtt a Fidesz-frakcióvezető Facebook-oldalán megjelent videóban vizsgálatot kért a házi őrizet ügyében. Az ellenzéki politikus ugyanakkor nem zárta ki, hogy a Fidesz “kapott egy fülest” a bíróságtól és “Rogán bulvárhős Antal ezután állt ki a nyulak bátorságával” a nyilvánosság elé.

A törvényszék kedden a vádlott kiemelkedő vagyoni hátterére és külföldi kapcsolatrendszerére hivatkozva szüntette meg a házi őrizetet. A Jobbik szerint “abszurd”, hogy az első fokon eljáró bírónak ezek a körülmények “nem tűntek fel”. Az ellenzéki párt éppen ezért az első fokon eljáró bíró felelősségre vonását követeli.

Apáti István azt javasolta Rogánnak, hogy “vegye górcső alá a Vizoviczki-ügyet is”, egy újabb videóval hátha módosíthat azon is, hogy a Fővárosi Törvényszék lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette az öt fő gyanúsított kényszerintézkedését. A Jobbik azt is kezdeményezi, hogy Navracsics Tibor igazságügyi miniszter kezdeményezze a Kúria elnökénél egy egységes ítélkezési gyakorlat kialakítását, különös tekintettel arra, hogy a vagyoni helyzettől függetlenül is mindenkinek járjon a törvény előtti egyenlőség.

Tegnap ez volt:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik