Belföld

300 millió az SZTE sportjára

Az új képzések mellett az élsportoló hallgatókat is támogatják.

Kétéves program inul az SZTE-n, ahol eu-s pénzből fejlesztik a sporttudományi képzést és az egyetemi sportszolgáltatásokat, de jut támogatás az élsportoló hallgatóknak is.

A pénzből új sportorvostan kurzus is indul az orvosi karon. A képzés célja, hogy a szakemberek az egészséges életmódra nevelés mellett a versenysport és szabadidősport aktuális kérdéseivel is tisztában legyenek. A JGYPK és a Gazdaságtudományi Kar együttműködésében sportvezetői, valamint további négy akkreditált pedagógus-továbbképzést is szerveznek.

– A sportszakma nagyon igényelte a felsőoktatás sportját segítő pályázatot. Tudni kell, hogy az egyetem az utolsó olyan közeg, ahol a fiatalok hozzászokhatnak a rendszeres testmozgáshoz, az egészséges életmódhoz, táplálkozáshoz. Ezért rendkívül fontos, hogy korszerűsítsük, bővítsük a hallgatói sportszolgáltatásokat.
Az SZTE nyertes projektjében egyrészt ezt tesszük, másrészt fejlesztjük a sporttudományi képzéseket, hiszen a magyar sport jól képzett sportszakembereket igényel, elég, ha csak a mindennapos testnevelés bevezetésére gondolunk – mondta el az SZTEinfo-nak Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezető egyetemi docense.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik