Belföld

Lélegzetelállító a havas táj nyugaton

Soprontól nem messze, az osztrák-magyar határ közelében már indokolt a hótaposó. Szikrázó napsütés és a fehér táj látható a webkamerán!

fotó: schneeberg.tv

Szerencsére nem kell sem hegyet másznunk, sem térdig járni a hóban ahhoz, hogy megcsodáljuk az Alpok lábánál fekvő kies tájat „sógoréknál”. A Schneeberg tetején működő webkameráról végre leolvadt a hó, így otthonról is élvezhetjük a panorámát. Jelenleg a kék égbolt, a fehér hegytetők és a napfény színkavalkádja dominál a bércen.

fotó: schneeberg.tv

A fotókon látható hegy Soprontól 75 kilométerre fekszik Ausztriában, legmagasabb pontja 2076 méter, így elég szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak lejtőin. Előfordul, hogy a nyári hónapokban is 15-18 fokkal hűvösebb a hőmérséklet a csúcson, mint a hegy lábánál. A közkedvelt túrahely szemlátomást ezekben a zord téli hónapokban sem riasztja el a bámészkodókat, erre utalnak a webkamera felvételén látható lábnyomok. A többi felvétel a Schneeberg.tv oldalon érhető el.

Mindig korán érkezik a hó

Az emlegetett hegyvidéken rendszerint mindig korán kopogtat a tél. Idén már több ízben beszámoltunk arról, hogy Sopronból már havas hegysipkákat láthatunk a kilátóhelyekről. Akkor azonban rendszerint ellepték a hópelyhek a kamerák lencséit, így nem tárult elénk a táj. Most szerencsénk van, jók a látási viszonyok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik