Belföld

Pénteken havazhat Győrben

Hétközben száraz nappalok és fagyos éjszakák váltogatják egymást a Kisalföldön.

Hétfőn a pára-és ködfoltok előreláthatólag mindenhol feloszlanak, így túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A Dunántúlon, majd délután keleten, északkeleten is élénk lökések kísérhetik az északi szelet. Hajnalban -6, +2°C várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 8°C között alakul.

Távolabbi kilátások Kedden a magasban melegebb légtömegek érkeznek hazánk fölé, így elsősorban nyugaton már fokozódik a ködhajlam, ám napközben a legtöbb helyen még napsütésre, 4-5°C körüli csúcshőmérsékletre készülhetünk. Hajnalban mindenhol fagyni fog.

Szerdán is folytatódik a nyugodt, csendes, kora téli idő, de már több helyen megmaradhat a hajnalra képződő pára, illetve köd. Hajnalban továbbra is fagyni fog, délutánra -1 és +5°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökön még marad a nyugodt, kora téli idő, majd pénteken északnyugat felől megerősödő szél kíséretében erősebb hidegfront érkezése körvonalazódik. A várható csapadék mennyisége egyelőre meglehetősen bizonytalan – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik