Belföld

Angyalmamákat keres Szentendre

Dietz Ferenc polgármester vasárnap délután meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján, elkezdődött a karácsonyi vásár és programsorozat.

A főtéri gyertyagyújtásokat helyi művészek vagy gyermekcsoportok műsora vezeti fel minden vasárnap, ma a Bimbó utcai óvodások szerepeltek, az utolsó hétvégén a Ferences Gimnázium adja elő Betlehemi játékát.

Angyalok jelentkezhetnek

Csige Eszternél ezen a számon: 26/503-339

A rászoruló szentendrei kisgyerekeknek keres ajándékhozó angyalokat a városháza, hogy azután december 17-én a Díszteremben százötven apróságnak átadhassák a meglepetéseket. S hogy hol keressék a legszebb ajándékokat, akár az önkéntes angyalmamák is? Természetesen a Dumtsa korzón, ahol pénteken megnyílt a vízkeresztig tartó karácsonyi vásár. A téli ínyencségek mellett itt válogathatunk a helyi kézműves és iparművészeti termékek között is.

 

Programkavalkád

Ahogy azt a városban már megszokhattuk, sok szabadtéri programmal várják a vendégeket, de a kulturális és turisztikai intézményekben is helyet kap a karácsonyi készülődés. A gazdag programkínálatban elmélyedhetnek Szentendre önálló adventi honlapján.

Karácsony után is érdemes ide kilátogatni, sőt akár a szilveszter estét is tervezheti a városba, aki nem fázós: „Csavard Fel a Főteret!” címmel óévbúcsúztató bulit szerveznek, az éjféli koccintás után tűzijáték és utcabál tetőzi a hangulatot.

Fotó: Dietz Ferenc polgármester

Ajánlott videó

Olvasói sztorik