Belföld

Visszatér a régi 4-6-os, nem jár a metró

villamos (villamos, )
villamos (villamos, )

A BKK sűríti a 4-6-os vonalán a villamosforgalmat, de ehhez nincs elég Combino. A hétvégére megint leáll a 2-es metró.

A járatok sűrítésére az élénkebb decemberi forgalom miatt van szükség a Nagykörúton. December 2-ától (hétfőtől) a csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, ami a reggeli és délutáni csúcsban 1-2 perces követési időt jelent. Jelenleg a villamosok 2-3 percenként követik egymást – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A megnövekedett igények kielégítésére azonban nincs elég Combino, így a Nagykörútra visszatérnek azok a Ganz ICS szerelvények, amelyekkel a Combinók érkezése előtt utazhattunk a vonalon. A menetrendi sűrítés az 1-es villamos vonalán zajló felújítások miatt közvetve a Nagykörútra háruló többletforgalmat is kiszolgálja.

Hétfőtől sűrűbben követik egymást a 9-es és 86-os busz járatai: a reggeli csúcsidőszakban mindkét busz 6 percenként jár majd a jelenlegi 6-7 perc helyett, míg a délutáni csúcsban a mostani 7-8 percről 6-7 percre csökken a követési idő. A 33-as busz üzemidejét kibővítik. Nagytétény, ipartelep végállomástól a 23:10-es indulás után 23:30-kor indul egy további busz is.

Az új biztosítóberendezés próbái és hibajavítás miatt egész hétvégére leáll a 2-es metró. Az Örs vezér tere és a Széll Kálmán tér között két pótlójárat indiul, amelyek az Astoria és a Széll Kálmán tér között eltérő útvonalon és eltérő megállóhelyek érintésével közlekednek. Az M2 jelzésű autóbusz a Deák Ferenc tér, a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér. Az M2E jelzésű járat pedig a Ferenciek tere és a Déli pályaudvar érintésével közlekedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik