Belföld

Fegyveres audist üldöztek az M1-esen

Az osztrák férfi nem fizette ki a tankolást egy magyar kúton. Ausztriában többször rálőttek, így sikerült megállítani.

A rendőrséget november 28-án 11 órakor értesítették, hogy az M1-es autópálya egyik töltőállomásáról egy autós fegyverrel fenyegetőzve, fizetés nélkül távozott.

Miután a kutas több mint hatvan liter üzemanyagot tankolt az osztrák rendszámú Audiba, a gépkocsivezető fizetést színlelve bement a shopba.

Fegyvert fogott a benzinkutasra

Az autójához visszatérő férfit a benzinkút kezelője fizetésre szólította fel és megpróbálta visszatartani. A külföldi férfi dühösen kiabálni kezdett, az alkalmazottra csőretöltött fegyvert szegezett és Ausztria irányába elhajtott.

Tűzharc az A4-esen

Az M1-es autópályán száguldott, a rendőri jelzésre nem állt meg, ezért az autópálya járőrei követték és osztrák kollégáikat értesítették. A sofőr az A4-es autópályáról lehajtva próbált menekülni, áttörte a Gattensdorfban felállított útzárat. Az osztrák rendőrök a gépkocsit több lövéssel megállították és a férfit elfogták.

Másokra is fegyvert fogott menekülés közben

Egy autóban ülő társaságra – köztük a vezess.hu munkatársára – is fegyvert fogott az az osztrák férfi, aki pisztollyal fenyegetőzve, fizetés nélkül száguldott el az M1-es egyik benzinkútjáról. Az újságíró beszámolójából kiderül, hogy az ámokfutó hátulról érkezett és vadul vészvillogózott. Már akkor látták, hogy nagyon siet, ide-oda cikázott a sávok között. Jobbnak látták, ha elengedik, ám a kamionok között ez nem tűnt kivitelezhetőnek.

Az osztrákok néha bekattannak

Mi, magyarok már régóta szeretnénk utolérni Ausztriát jólét tekintetében (és egy ideig még biztos nem fogjuk, sőt, leszakadóban vagyunk), ám úgy tűnik, olykor a jólét is lehet túl sok, lehet rossz hatással a személyiségre. Dániában az embereket közfőiskolákra iratják be, ha már egy ideje nincs munkájuk, mert annyira elvesztik a motivációjukat (a munkanélküli segélyből is meg lehet élni elég jól), hogy könnyen depressziósak és/vagy alkoholisták lesznek. Mint a svédek.

Szóval Ausztriában is bekattannak olykor a túl eseménytelen élettől; Ulrich Seidl vagy Haneke filmművészetének tetemes része szól a jólét mögötti perverz-beteges lelkek vegetálásáról. Gondoljunk az amstetteni rémre! Az osztrák hummeresekre! Vagy arra az idei hírre, amikor egy orvvadász megölt három embert, mert rajtakapták – elbarikádozta magát, és szabályos vérfürdőt rendezett. Persze valószínűleg jobb a jólét mellékhatásait elszenvedni, mint a szegénységből fakadó torzulásokkal szembesülni. (És hol van a mi Hanekénk?)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik