Belföld

Áldozatkész véradók Vásárhelyen

A 30 és 130 közötti alkalommal vért adókat köszöntötték a Véradók Napja alkalmából Hódmezővásárhelyen a Városháza dísztermében.

A minden évben megrendezett ünnepségnek idén a Városháza díszterme adott otthont. A szervezők ezen a napon köszönték meg a véradók önzetlen felajánlását, mellyel embertársaikon segítenek. Dr. Lóczi Gerda a vásárhelyi kórház sürgősségi osztályának vezetője a elmondta, ahhoz, hogy az orvosok segíteni tudjanak különböző betegségek, balesetek során, kellenek az áldozatkész emberek, akik szó szerint a vérüket áldozzák a többiekért.

Köszönet jár azoknak is, akik a levett vérből biztonságos, és elegendő mennyiségű, bármikor felhasználható vérplazmát készítenek. A sokszoros véradók ajándékban, illetve emléklapban részesültek. Forrai István vehette elsőként át a vérellátók ajándékát, ő 130 alkalommal feküdt be a véradó székbe. A székkutasi Á. Nagy János harmincszoros véradó, a katonaságnál kezdte a nemes cselekedetet, majd rövid kihagyás után korábbi munkahelyén szervezett körülmények között ismét a véradók közé állt.

Mint elhangzott a véradókat nem becsülik meg kellőképpen, sokszor köszönetet sem kapnak, pénzt pedig végképp nem, önzetlen felajánlásaikért. Arról hogy mi jár a véradásért, a nyáron számoltunk be. Ehhez például Székkutason egy zsömle szendvics és egy pohár tea is jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik