Belföld

Vásárhely volt a téma a makói testületin

Makoi-Varoshaza(960x640).jpg (makó, városháza, )
Makoi-Varoshaza(960x640).jpg (makó, városháza, )

A kórház után a helyi ivóvíz-szolgáltató, és a városi rádió is hódmezővásárhelyi irányítás alá kerülhet.

Nem a vásárhelyiekkel van bajuk a makóiaknak, hanem egyes vásárhelyi vezetők egyes Makót is érintő döntéseivel – idézte fel Molnár László szocialista képviselő tegnapi felszólalását a Makóhíradó.hu. Molnár Lázár János két héttel ezelőtti kijelentésére reagált, miszerint a makói vezetés tudatosan feszültséget szít a két város polgárai között.

Buzás: Nincs bajuk a makóiaknak a vásárhelyiekkel. (Forrás: MTI/Rosta Tibor)

Hasonlóan nyilatkozott Buzás Péter polgármester is. Mint mondta, rossz üzenete van minden olyan intézkedésnek, amely vásárhelyi vezetés alá integrál, amúgy önállóan is jól működő makói cégeket, intézményeket.

A kórházösszevonás mellett a helyi ivóvíz-szolgáltatás átszervezését hozta fel példának. Mint mondta, a korábbi ígéretekkel ellentétben az Alföldvíz Zrt. nem hoz létre főmérnökséget a cég makói bázisán, Vásárhelyen viszont megyei központot építenek ki.

Vásárhelyen épít megyei divíziót az Alföldvíz Zrt. (Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté)

A portál beszámolója szerint a polgármester felolvasta a Makó-Térségi Víziközmű Kft. szakszervezeti vezetőinek hozzá címzett levelét, melyben azt kérik, az önkormányzat segítsen a makói vízszolgáltató bizonytalan helyzetbe került dolgozóin. Mint írták, tíz embert szinte biztosan elbocsájtanak, további nyolcvan alkalmazott helye pedig bizonytalan. A Buzás közbenjárást ígért az ügyben, bár mint mondta, ez túlmegy a polgármesteri hatáskörén.

A városvezető annak a lehetőségéről is beszélt, hogy a jövőben a helyi rádiót a vásárhelyi veszi majd át.

A makói képviselő-testületi ülésről készült teljes beszámolót itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik