Belföld

Óvatosan a csúszós utakon!

A hosszabb fékút, nagyobb előrelátást követel!

A téliesre fordult időjárás miatt megváltoztak az útviszonyok és  a közlekedési körülmények Csongrád megyében is. A csúszós útak fokozott figyelmet és óvatosságot kívánnak -hívja fel a figyelmet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.


kép: Northfoto

A téli utakon nagyobb követési távolságot kell tartani és figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására.

A rossz látási viszonyok miatt ellenőrizni kell a lámpákat, és azok tisztaságát. Ugyanilyen fontos –  figyelmeztetnek a rendőrök,  hogy az abalaktörlő és mosó is üzembiztosan működjön.

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék a fékeket és a gumiabroncsokat, az akkumulátort, a szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Ugyancsak fontos, hogy a sofőrök folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és lapátot, hóláncot is tegyenek a kocsiba.

A téli időszak a gyalogosokra is veszélyt jelenthet. A csapadékos, illetve csúszós úttesten a lassabban közlekednek, az eleséstől, elcsúszástól való félelem eltereli a figyelmüket és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire.

A rendőrség azt kéri, mindenki vezessen óvatosan, és körültekintően!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik