Belföld

Csak jövőre lesz ítélet a CET-perben

bálna (bálna)
bálna (bálna)

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a főváros a Pécsi Ítélőtábla döntése ellen, amely szerint ki kell fizetnie a beruházással kapcsolatos adósságot.

Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását – tudta meg a Népszabadság a Pécsi Törvényszéken. A lap szerdai cikkében felidézi: a fővárosi önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Pécsi Ítélőtábla szeptemberi közbenső ítélete ellen. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.

A Pécsi Törvényszék már márciusban érvényesnek ismerte el azt a – Budapest, a bank és a beruházó Porto által kötött – háromoldalú kontraktust, amely szerint a főváros a szolgáltatási szerződés felmondása esetén köteles megfizetni az adósságot. A főváros fizetési kötelezettségének jogalapja így jogerőssé vált.

A Pécsi Törvényszéknek csupán az összeget kellett volna szerdán meghatároznia. Bár ebben is kötötte volna az ítélőtábla döntése, amely előre meghatározta a minimumösszeget: a fennálló pénzügyi adósság nettó 28 millió euróra, mintegy 7,5 milliárd forintra rúg. A főváros az ítélőtábla döntése ellen nyújtott be felülvizsgálati kérelmet.

A Kúria a Népszabadság kérdésére megerősítette, hogy megérkeztek az iratok. Bár soron kívül tárgyalják az ügyet, érdemi határozathozatalra 2014 tavasza előtt aligha kerülhet sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik