Belföld

Újra két vágányon Vác és Göd között

Felujitas-a-vaci-allomason(3)(960x640).jpg (vác, állomás, felújítás, )
Felujitas-a-vaci-allomason(3)(960x640).jpg (vác, állomás, felújítás, )

A Budapest–Vác–Szob vasútvonal Vác és Göd közötti szakaszán a hétvégétől újra két vágányon járhatnak a vonatok, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat.

Augusztusban kezdődött el a váci vasútállomás teljes körű átépítése, ami érintette a Vác–Göd közötti vonalszakaszt is, ahol vasárnapig csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok.

Menetrendváltozás megint

Ezt követően újra elindulhat a vasúti közlekedés mindkét vágányon, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat.

Ennek megfelelően a hétvégétől egy új vágányzári menetrendi struktúra van érvényben, amelyben a Budapest–Vác és Vác–Budapest közötti személyvonatok nemcsak Gödig/Gödről, hanem ismét a teljes útvonalon közlekednek.

A Budapest–Szob és Szob–Budapest közötti zónázó vonatok az – eredeti megállási rendjüknek megfelelően – Budapest-Nyugati és Vác között megállás nélkül járnak. A Budapest-Keleti pályaudvarról/ra induló egyes nemzetközi vonatok pedig Verőce, Kismaros és Zebegény megállóhelyeken is meg fognak állni.

Továbbra sem közlekednek Veresegyház felől Vác-Alsóváros és Vác, Szokolya felé Vác és Kisvác között a vonatok, helyettük vonatpótló autóbuszok járnak, és a személyvonatokhoz/tól csatlakoznak.

Itt kaphat információt

A könnyebb tájékozódás érdekében a vasúttársaság szórólapokkal segíti a vonal utasainak tájékozódását, továbbá a menetrend-módosítás részletei a MÁV-START honlapján is elérhetők.

A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat szintén rendelkezésre áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon, ezen kívül a személyes ügyfélszolgálatokon, az állomások pénztáraiban is kérhetők információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a változásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik