Belföld

Árvízveszély a Rába mellett

arviz(960x640)(1).jpg (árvíz)
arviz(960x640)(1).jpg (árvíz)

Négy családi házat kell homokzsákokkal védeni Csákánydoroszlónál és több közutat le kellett zárni a Vörös-patak és a Rába áradása miatt.

A védekezési munkákat a körmendi közbiztonsági referens és a katasztrófavédelmi megbízott irányította, a homokzsákokat pedig a megyei katasztrófavédelem adta a lakók számára. Körmendnél továbbra is emelkedik a Rába vízszintje, a tetőzést 430 centiméter körüli vízállással az esti órákra várják, a város alatti részen völgyi elöntésekre kell számítani. A folyó a szentgotthárdi szakaszon már apadásnak indult.

Szivattyúzni kellett

A Répce jelenleg a Gór alatti szakaszon, a Gyöngyös patak Sorkifalud térségében, a Rába pedig a Csákánydoroszló feletti térségben tetőzik, a Pinkán már apadás figyelhető meg.

A Rába menti települések felkészültek az árhullám levonulására, az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai már eddig is több településen szivattyúztak, a megyei katasztrófavédelem pedig szükség esetén homokzsákokat és szivattyúkat biztosít.

Útlezárások

A közútkezelő lezárta az utat Bük és Acsád, Gór és Bő, valamint a Pinkamindszent és az országhatár között.

Az áradás miatt le kellett zárniuk a Molnaszecsőd és Döröske közötti utat is. A korábban teljes szélességében lezárt Csörötnek és Vasszentmihály, illetve a Csörötnek és Rönök közötti úton a fél útpályán megindulhatott a forgalom – mondta el Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik