Belföld

Karácsonyi adománygyűjtés Esztergomban

Az ország 137 településén fogadja szombaton a lakosság karácsonyi adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

 

 

Esztergomban a Tescoban reggel nyolctól zárásig lehet átadni a karácsonyi sütést-főzést segítő, tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat – írja az infoesztergom.hu. Ezen kívül az ország további 255 nagyáruházában vannak gyűjtőhelyek.

Szavazatával mindenki segíthet eldönteni, hogy a budapesti adományokat milyen arányban kapja az alábbi három szervezet:

ÁGOTA® Alapítvány

Csak Egyet Szolgálat

Üdvhadsereg – Új Reménység Háza

Hírességek és önkéntesek

A karitatív gyűjtéshez idén is csatlakoznak hazai hírességek: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is készít ajándékcsomagot. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karitatív szervezetek közreműködésével, a gyűjtések helyszínének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt az adományokat. Az akció lebonyolításában körülbelül 3500 önkéntes vesz részt.

„Tavaly a lakosság 93 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 15 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével, hiszen tapasztalataink szerint sokan számolnak azzal, hogy szervezetünktől a korábbiakhoz hasonlóan idén is kapnak támogatást.” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik