Belföld

A nap képe: Orbán Viktor bojtos kalpagban

Japánban van hivatalos látogatáson Orbán Viktor miniszterelnök. Közösségi oldala (és az MTI) szerint a Josai (Dzsószai) Egyetemen tart előadást. Mindezt az alábbi fotó is tanúsítja.

A Facebookra feltöltött képet kommentekkel együtt ajánljuk (ha rákattint, nagyobb lesz):

És, hogy miről beszélt Orbán Viktor a Josai Egyetemen? Következzen minderről egy mértékadó MTI-hír:

Közép-Európa nyitva áll Japán előtt – jelentette ki a hivatalos látogatáson Japánban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök helyi idő szerint csütörtök délelőtt a tokiói Dzsószai Egyetemen.

A Magyarország és Európa egy változó világban című előadásában a kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai növekedés húzóereje a Magyarországot is magában foglaló, 80 milliós lakosságú, ígéretes évtized előtt álló Közép-Európa lesz, amely már túl van a válságon, versenyképes, “visszatért a térképre”. Így a régió jó lehetőségeket kínál a befektetőknek, és logisztikailag vélhetően a legjobb pont az európai uniós piacok eléréséhez – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Pető Iván mint betyár

Ennek a képnek a tökéletes párja az az 1993-as vicces kép, ami a Magyar Narancs poszterszámához készült – politikusokat lehetett látni egész oldalas képeken beöltözve (milyen idők voltak…). A hót urbánus SZDSZ elnöke, Pető Iván betyárnak öltözött be, de ezt a belvárosi sóbrijóskát végül a lap túl provokatívnak ítélte, így egy másik kép került a lapba. De most itt megtekinthető az egykori SZDSZ-elnök pörge kalapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik