Belföld

Átvette kinevezését a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója

kinevezés (kinevezés)
kinevezés (kinevezés)

Vasné Borsos Beáta 25 éve dolgozik az intézményben.

Székesfehérvár képviselőtestülete szeptemberben döntött a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatójának személyéről, majd a miniszteri jóváhagyást követően dr. Cser-Palkovics András ma adta át a Városházán Vasné Borsos Beátának kinevezését. A város polgármestere gratulált és a hosszú távú, sikeres együttműködés reményében jó munkát kívánt a következő öt évre az új vezetőnek.

Vasné Borsos Beáta a székesfehérvári általános és középiskolai tanulmányait követően az Esterházy Károly Főiskolán szerezett diplomát könyvtáros, informatika szakirányon. 1988-ban könyvtáros asszisztensként kezdte meg pályáját az akkor még Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárban. 2002-ben az Olvasószolgálat műszakvezetője, majd hét évvel később osztályvezetője lett. A megyei és a városi könyvtárak összevonását követően 2013 áprilisa óta ellátta a vezetői feladatokat.

„A könyvtárban töltött 25 évem során végigjártam a ranglétrát a raktártól felfelé, végül áprilisban elérkeztem annak tetejére. Félelemmel vegyes izgalommal álltam neki a hatalmas feladatnak. A tagkönyvtárakkal kibővült könyvtár vezetése nagy kihívást jelent. Nagyon sok munka szükséges ahhoz, hogy kiemelkedő színvonalon teljesítő könyvtárat építsünk, hogy munkánkat, ötleteinket példaként állíthassák a szakma elé. Örülök annak, hogy az intézmények egységesítése megtörtént, hiszen együtt erősebbek vagyunk. Büszke vagyok a kollégáimra, rendkívüli lelkesedésükre, szakmai hozzáértésükre. A cél csak velük együtt érhető el” – mondta el a kinevezése átvétele után Vasné Borsos Beáta.

„Olyan programokat szervezünk, amely segíti a gyermekek olvasóvá nevelését. Segítjük a formális, informális és az élethosszig tartó tanulásba való bekapcsolódást, a hátrányos helyzetűek megfelelő könyvtári ellátását és a szabadidő hasznos eltöltését.”

A kitűzött célok közül az igazgató kiemelte a könyvtár állományának folyamatos gyarapítását, frissítését, a muzeális értékű gyűjtemények gondozását. Figyelmet fordítanak a fejlesztésre is, valamint a könyvtárak közötti együttműködésre megyei és határon túli kapcsolatok erősítésére és a szakmai továbbképzésekre. A felhasználói igényekre rugalmasan reagáló szolgáltatásokat kínálnak. A könyvtárhasználók javaslatai alapján vizsgálják a használói szokásokat, igényeket és ennek megfelelően módosítják, bővítik a könyvtár szolgáltatásait.

„A felsorolás nem teljes, sok feladat vár még ránk, de szeretnénk bebizonyítani az eljövendő időszakban, hogy könyvtárunk meghatározó szerepet tud betölteni Székesfehérvár kulturális életében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik