Belföld

Zeneiskolások segítenek a Caritasnak

A váci Pikéthy konzi diákjai harmadik éve működnek együtt a Szent Anna Caritas szervezettel, hogy advent idején segítsenek a rászorulókon.

 

 

 

A fennállásának 25. évfordulóját idén ünneplő váci Pikéthy Konzi klasszikus komolyzenei képzést ad diákjainak. Az iskola névadója Kisfaludy Pikéthy Tibor zeneszerző, karnagy, orgonaművész, Komáromban született és Vácott hunyt el 1972-ben.

Árvay Jenőné tanárnő úgy fogalmaz, hogy talán a zenész érzékenysége, harmónia iránti vágya is ösztönzi őket ebben a szép tevékenységben, és ezért jönnek nagy lelkesedéssel a hívó szóra. Decemberben újra két héten át kis Caritas-gyertyákkal járják majd a várost a zeneiskolás diákok, gyűjtögetik a kisebb-nagyobb adományokat a rászoruló váci családok számára. Minden forintért hálásak, mert tudják, hogy a pénz nagyon jó helyre kerül – mondja a tanárnő.

Hétfőn Szeretetkoncert

A városi portálon olvasható, hogy idén is megszervezik Szeretetkoncertjüket annak reményében, hogy gyönyörű zenéjüket hallva a váci közönségnek megnyílik a szíve és sokan megérzik, hogy jót tenni jó. A koncert november 18-án, hétfőn 18 óra 30 perckor kezdődik a Zeneiskola Nagytermében. A zeneművészeti szakközépiskolások zongora-, fuvola-, orgona és népzenei darabokkal várják a közönséget.

A belépés díjtalan, a koncertlátogatók adományaikkal a Caritas karácsonyi segélyakcióját támogatják.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik