Belföld

Szabadfi: Gyurcsány utasított, védjük meg a székházat

szbadfi (szbadfi)
szbadfi (szbadfi)

A nyugalmazott rendőr tábornok azt állítja, telefonon jelentett a volt miniszterelnöknek az ostromkor.

A tévészékház ostromakor annak megvédését várta a rendőrségtől a miniszterelnök – mondta Szabadfi Árpád nyugalmazott rendőr tábornok, az országos főkapitány volt általános helyettese tanúként a 2006. őszi események kapcsán rendőri vezetők ellen indult büntetőperben a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön.

A tábornok elmondta, hogy meglepődött, amikor Gyurcsány Ferenc felhívta. A miniszterelnök kérdezte tőle, hogy mi történt a Szabadság téren, mit tett a rendőrség és meg tudja-e védeni a tévészékházat.

Majd egy utasításként is felfogható kérést intézett hozzá, hogy minden törvényes eszközzel mindent tegyenek meg a székház megvédése érdekében, továbbá, hogy tegyen jelentést neki az ott zajló eseményekről – tette hozzá a tanú.

Az országos főkapitány volt helyettese elmondta azt is, hogy ezután Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő minisztertől megkapta a kormányfő telefonszámát, és amikor Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány jelentette neki, hogy bejutottak a székházba, ezt telefonon jelentette Gyurcsány Ferencnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik