Belföld

Mától premier mozink is van

A legritkább és legmodernebb 3D technika, meggyőző dolby hang, és a legújabb filmek kerültek a megújult Mozaik Moziba.

Akik még Terv Moziként ismerték a Lánc utcai épületet, bizony rá sem fognak ismerni. Szerdán este egy zártkörű vetítés előtt volt alkalmunk körbejárni a helyet.

Természetesen a szerda délután már látott kompánia, Csubi és birodalmiak, a bejárat elől sem hiányozhattak. A bemutató előtt Szabó Krisztián ügyvezető vezetett végig a fontos szobákon. A vetítőterem régi monstruma mellett elegánsan áll a hipermodern 20 milliós kanadai GDC moziszerver.

Ez és a hozzá kapcsolódó technika az elérhető legjobb 3D-s hatást biztosítja, mely a környéken máshol nem is található, mondta Szabó Krisztán. A filmeket speciális tárolókon kapják, melyet a gépekre telepítenek, de az még használhatatlan a forgalmazótól kapott licenc kód nélkül. Azzal egyik meghatározott ideig tudják vetíteni a filmeket.

Az új mozi nézőtere is impozáns lett, új plüssfotelek, melyek nagyon kényelmesek, rengeteg hangszóró, pár sorral kevesebb hely, de a jobb rálátás miatt megemelt nézőtér került kialakításra.

Az ünnepélyes megnyitó után a vendégek megtapasztalhatták milyen is a moziélmény Vásárhelyen. Év végi és jövő évi premierekből állítottak össze egy csokorral. Az előzetesek alapján már biztosan elmegyünk a Hobbit második részére, a 47 ronin-ra decemberben, jövőre pedig alig várjuk Amerika kapitány legújabb kalandját.

Aki volt már plázamoziban az pozitívan fog csalódni Vásárhelyen. Barátságos környezet, olcsó jegyárak, olcsó de jól felszerelt büfé, és nem utolsó sorban a különleges 3D teszi a Mozaikot vonzóbbá vetélytársainál.

Figyeljék a Vásárhely24 cikkeit és facebook oldalát, mert nálunk egész évben premier-jegyeket nyerhetnek majd a vásárhelyi Mozaik Moziba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik