Belföld

Közpénzből nyaraltak a képviselők

vatikán (szent péter tér, )
vatikán (szent péter tér, )

Egyhetes olasz útra vitték Nyírlugos képviselő-testületét – önkormányzati pénzből. A képviselők egyébként ingyen dolgoznak.

A polgármester, a képviselő-testület tagjai, valamint a családtagok összesen 16-an utaztak szakmai útra Olaszországba egy 40 fős busszal – számolt be a Blikknek egy neve elhallgatását kérő helybeli. Alig egy éve még Nyírlugos volt az egyik legjobban eladósodott település Magyarországon több mint egymilliárd forintos tartozásával, amit az állam az év elején átvállalt – magyarázta az informátor.

A polgármester szerint a külföldi úttal a tiszteletdíj nélkül, ingyen dolgozó képviselők eredményes munkáját köszönték meg. A programomban azt ígértem a választóimnak, hogy a képviselő-testület tagjai díjazás nélkül végzik majd a munkájukat, de cserébe tanulmányutakkal bővítjük látókörüket. Ezt szavazták meg a választók – mondta el a Blikknek Hovánszki György polgármester. Ő maga főállású képviselő, de a törvényben meghatározott minimum, 330 ezer forint a fizetése.

A megválasztott képviselők ezt elfogadták, és tiszteletdíj nélkül dolgoznak a városért. Egy ekkora településen egy képviselőnek 800-900 ezer forint járna évente, vagyis egy ciklusban több mint húszmillió forintot spórolnak meg, és ezért megéri a külföldi utazás. A mostani olasz út 2,4 millió forintba került, plusz az üzemanyagköltség. Önköltségi áron mentünk a település iskolabuszával az őszi szünetben. Mivel van buszra jogosítványom, magam is vezettem – magyarázta a település első embere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik