Belföld

Illegális a budai gigadugó – Együtt Tarlós és Vitézy

tarlos-vs-vitezy(430x286)(2).jpg (TARLÓS ISTVÁN, VITÉZY DÁVID)
tarlos-vs-vitezy(430x286)(2).jpg (TARLÓS ISTVÁN, VITÉZY DÁVID)

Tarlós István és Vitézy Dávid együtt jegyzi azt a közleményt, amely szerint nincs engedély arra a munkára, amely hátráltatja a forgalmat a Széll Kálmán téren.

Hétfő reggelre nagy torlódást okozott és a közösségi közlekedést is komolyan hátráltatta az engedélytől eltérően végzett közműépítési munka a Széll Kálmán térre vezető Szilágyi Erzsébet fasoron és a Krisztina körúton. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azonnali helyreállításra szólította fel a kivitelezőt, aki a Fővárosi Vízművek megbízásából végez az előírásoktól eltérő forgalomkorlátozások mellett közműmunkát. A Fővárosi Önkormányzat megbízott közútkezelőjeként a BKK a kivitelezőnek csak hétvégi munkavégzést engedélyezett, ma reggel 5 óráig meg kellett volna nyitni a lezárt útpályát, de ez nem történt meg. A BKK felszólította a kivitelezőt az útburkolat azonnali helyreállítására, jelentést kért az engedélytől eltérő munkavégzés okáról. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK elfogadhatatlannak tartja a gyakorlatot, ezért határozottan fellép a hasonló jelenségek visszaszorításáért – írta közös közleményében Tarlós István és Vitézy Dávid.

Tarlós: nem akarja kirúgni Vitézyt

A főpolgármester szerint a BKK vezérigazgatója olyat nem tett, amiért el kellene távolítani posztjáról. Tarlós István a Vitézy Dávidnak írt húszpontos nyílt levelét ugyanakkor azzal magyarázta, hogy rá akarja szorítani “bizonyos lakossági igények kielégítésére”, mivel a budapestiek többsége elégedetlen volt, és nem minden alap nélkül. Úgy vélte: nem az autósok és a közösségi közlekedés szembenállásáról van szó, hanem az arányokról, és a BKK részéről több olyan intézkedés született, amely nem veszi figyelembe a jelenlegi közlekedési viszonyokat. Arra utalva, hogy a BKK vezetőjét nem engedi nyilatkozni a sajtónak, Tarlós István úgy fogalmazott: nála idősebb és rutinosabb fővárosi cégvezetők sem nyilatkoznak, a vezérigazgató “nem primadonna”, nyilatkozatok helyett dolgoznia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik