Belföld

10 ezer forintnyi élelmiszer a rászorulóknak

Adomany(210x140)(1).jpg (adománygyűjtés, )
Adomany(210x140)(1).jpg (adománygyűjtés, )

1583 család kap lisztből, tésztából, tejből és édesítőből álló csomagot Vásárhelyen a Katolikus Karitász közvetítésével.

A Kalmár Zsigmond Iskola ebédlőjében hétfőtől péntekig folyik az osztás, a csomagokat olyan rászoruló családok kapják amelyek jelentős része a létminimum alatt él. Az teremben összesen 20 raklap liszt – 16 000 kilogramm -, 23 raklap tészta – 6354 kilogramm -, 9 raklap tej – 8148 liter -, és 5 raklap édesítőszer – 3080 kilogramm összmennyiségben került raktározásra.

Idén már másodjára osztanak tartós élelmiszert a városban mondta Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója, a mostani alkalommal pedig jóval több mint 10 millió forint értékben. Egy család átlagosan 10 kilo lisztet, 4 liter tejet, 2 csomag édesítőt és 3 kilo tésztát vehet át. Ezek értéke meghaladja egyenként a 10 ezer forintot.

Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek, így a Katolikus Karitász közreműködésével juttatják el a magyarországi rászorulók részére – mondta el az osztás helyszínén Almási István polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik