Belföld

Népszavazás lesz a Normafáról

normafa(960x640).jpg (normafa, )
normafa(960x640).jpg (normafa, )

A kerületben élők döntenek majd arról, hogyan alakítják át a népszerű fővárosi kirándulóhelyet.

Nem lesz fizetős a sétálás, a túrázás, a kirándulás, a futás, a sífutás és a biciklizés a Normafán – írta Pokorni Zoltán, polgármester a 12. kerületi lakóknak, cáfolva ezzel a korábbi híreket.

A levél szerint a tervezett síparadicsomhoz épülhet sílift és az lehet esetleg fizetős.

A helyiek döntenek

A polgármester emlékeztetett, hogy a parlament szeptember végén hozott törvényt a Normafa rehabilitációjáról, a kormány adja az ehhez szükséges pénzt, a terület rendezését a Hegyvidéki Önkormányzatra bízta. Hangsúlyozza, hogy a törvény semmire sem kötelez, pusztán lehetőséget ad a fejlesztésre.

Pokorni Zoltán szerint környezetvédelmi vizsgálatok alapján készül majd a részletes terv, amelyről helyi népszavazást ír ki az önkormányzat.

Tervek

A levél alapján erre lehet számítani:

* Nem épül sportcentrum, a már meglévő, régi műemléki épületeket újítanák fel.

* Csökkentenék az autósforgalmat, elsősorban a Fogaskerekű és a Libegő fejlesztésével. Új parkolókat terveznek olyan lenti részeken, mint például a Fácános, ahonnan kocsi nélkül is fel lehet jutni.

* Új közpark épülhet a Fácánoson.

* Megépülne egy 80 éve tervezett engesztelő kápolna – de nem közpénzből, hanem adományból. A helyét a környezetvédelmi vizsgálatok alapján határoznák meg.

* Nem lesz erdőirtás. A sétáló, futó, kiránduló, sífutó ösvények és utak már jórészt adottak, a régi lesiklópályák jelentős részben pedig réten vagy elgazosodott, bozótos területen haladnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik