Belföld

Katonás vetélkedő a laktanyában

Pályaorientációs kvízversenyt tartottak ma délután vásárhelyi diákoknak a Bocskai-dandárnál.

Szerda délután immáron második alkalommal rendezték meg a Bocskai István Lövészdandár és a rendvédelmi szervek helyi bajtársi egyesületének közös pályaorientációs vetélkedőjét. Idén is hetedik-nyolcadik osztályos általános iskolás diákokat hívtak meg versenyre, melynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok közelebbről is megismerkedhessenek a katonák mindennapjaival, a Magyar Honvédséggel, valamint a fegyveres szervhez készülők továbbtanulási lehetőségeivel. Utóbbi kapcsán szó esetett például a magyar honvédelmi képzést előmozdító KatonaSuli programról, valamint a Bethlen Gábor Gimnáziumban jövőre induló új katonai évfolyamról is.

A vetélkedő célja, hogy a diákok megismerkedjenek a katonai hivatással, illetve az ilyen pályára készülők a továbbtanulási lehetőségeikkel (Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté)

Most, a vetélkedő első, írásbeli fordulójára került sor. Itt a diákoknak – gyakran cseppet sem könnyű – hadtörténeti, szóismereti, zenei és haditechnikai kérdésekre kellett választ adniuk. Tavasszal gyakorlati feladatokban kell majd helytállniuk a fiataloknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik