Belföld

Bővült a Szövetség Esztergomért Összefogás

Régészeti ásatás Esztergomban (ásatás, esztergom, )
Régészeti ásatás Esztergomban (ásatás, esztergom, )

 

Az Esztergom Barátainak Egyesülete csatlakozott a jobboldali választási szövetséghez.

 

Kapcsolódó cikkek

Az aláírási ceremóniát ott tartották, ahol az Összefogás megalakult 2013. szeptember 30-án, vagyis a Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának nagytermében. A csatlakozásról szóló szerződést Koditek Pál egyesületi elnök, valamint a Szövetség képviseletében dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Összefogás koordinátora írta alá.

Az egyesületről

A szövetség közösségi oldalán az olvasható a most csatlakozott egyesületről, hogy az 1983-ban lokálpatrióta érzelmű polgárok kezdeményezésére megalakult szervezet legfőbb célja Esztergom város épített- és természeti örökségeinek védelme, szellemi és tárgyi örökségvédelem, a hagyományok, az arra érdemes esztergomi polgárok emlékezetének ápolása, az ifjúság városszeretetre nevelése, valamint a város- és turizmusfejlesztési koncepciók véleményezésén keresztül a városfejlesztési feladatok megvalósításának segítése.

Konzervatív értékrend

Az egyesület tagságának többsége elkötelezett a konzervatív polgári értékrend mellett – tudhatjuk meg továbbá az ismertetőből, mint ahogy azt is, hogy „a tagság mértékadó többsége két ízben, 1998-ban és 2002-ben, az önkormányzati választások alkalmával már állást foglalt, hogy Esztergom jövőbeni fejlődését a széleskörű polgári összefogásban látja biztosítottnak, ezért is jelezte csatlakozási szándékát a Szövetség Esztergomért – Összefogáshoz.”

Adósságátvállalás

Völner Pál az aláírás előtt emlékeztetett arra: „a Szövetség arról szól, hogy Esztergom Városát ki tudjuk szabadítani abból az állapotából, amelyben jelenleg van és meg lehessen tenni azokat a lépéseket ami nem csak a múlt hagyományaira építve jelenti Esztergom hírnevét, hanem meg tudjunk felelni egy fejlődő város elvárásainak.” Az aláírási ceremónia végén a szervezet koordinátori tisztségét is betöltő államtitkár arról beszélt, hogy a korábbi időszak nehézségeinek lezárását és a jövő építését nagyban elősegíti a Kormány döntése, mely szerint Esztergom maradék adósságát 11,8 milliárd forintot az állam átvállal. Ezzel a döntéssel január elsejével a kamatfizetési kötelezettség is megszűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik