ikv
Belföld

Közgyűlés előtt: az IKV vezetője mondjon le

A jövő pénteki közgyűlés napirendi pontjairól kedden tartott sajtótájékoztatót a városházán Solymos László alpolgármester és Szabó Sándor, a polgármesteri kabinet vezetője.

Solymos László alpolgármester elsőként a város jövő évi költségvetésének koncepciójáról beszélt. Elmondta, Szeged 2014-ben sem lesz könnyebb helyzetben, mint az idén: a kormány tovább folytatja az önkormányzatok kivéreztetését, Szegednek a jelek szerint az idei másfél milliárdos elvonás után, jövőre újabb 1 milliárdos lyukat kell majd betömnie a város költségvetésén a kormány megszorításai miatt. A kabinet hiába vállalja át az önkormányzatok hátra maradt adósságát, mert Szegednek ez évi 1 milliárdos „levegőt jelent”, miközben 2 milliárddal csökkentik a költségvetését.

– A kormány által bevezetett negyven új adó is jelentősen érinti a város költségvetését. A közművezetékek adója és az e-útdíj például komoly kiadást ró a városra. Ezért két fontos célunk lehet jövőre: fenntartani a város működőképességét és biztosítani a cégeink zavartalan működését – mondta az alpolgármester.

Szabó Sándor kabinetvezető a közgyűlés napirendi pontjai közül a város építési szabályzatának és településszerkezeti tervének komplex felülvizsgálatáról szóló előterjesztést emelte ki. Elmondta, a kiskertekben élők gondjait szeretné mihamarabb orvosolni a város, ám ehhez döntően az országos építési szabályokat kellene módosítani.

Solymos László alpolgármester a közgyűlésen ismét kezdeményezni fogja az IKV Zrt. vezérigazgatójának, Nagy Ferencnek azonnali hatályú visszahívását, mert szerinte a Fidesz-Jobbik által kinevezett cégvezető alkalmatlan a feladatára, a közpénzekkel való gazdálkodásra és a tulajdonos önkormányzat érdekeinek, vagyonának védelmére.Az alpolgármester szerint cég vezetője a látszatra sem ügyelve igyekszik átjátszani a város ingatlanvagyonának egy részét a társaság ügyvédjének és családjának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik