Belföld

Javítják az 5-ös és 43-as utakat

Forgalomkorlátozással járó felújítási munkák kezdődnek kedden az 5-ös és a 43-as út több Csongrád megyei szakaszán.

Kedden – külső vállalkozók bevonásával – elkezdődik az 5-ös főút szegedi, Kossuth Lajos sugárúti, mintegy egy kilométeres szakaszának rekonstrukciója – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője hétfőn az MTI-t.

A jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között a burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarják, majd a közműszerelvények szintbeemelése után megépítik a nyolc centiméter vastag kötő- és a hat centiméter vastag kopóaszfalt-burkolatot. A nettó 357 millió forintos beruházás részeként ezen kívül lecserélik a meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyeket is,közölte Pécsi Norbert Sándor.
A forgalom egy-egy forgalmi sávon zavartalanul tud majd haladni, de a keresztező utcákat lezárják.

A 43-as főút Apátfalván 1,5 kilométer hosszon újul meg, és elvégzik a Makóról a nagylaki átkelőre vezető út egy másik, a 47-es és a 48-as kilométer közötti szakaszának rekonstrukcióját is. Mindkét útszakaszt teljes szélességben felújítják, és az útfelület 10 százalékán pályaszerkezet-cserét is végeznek.

A 43-as főúton a kivitelezési munkák kedden a 47-48-as kilométerszelvények közötti szakaszon indulnak el, ahol a kivitelező egy 400 méteres sávot fog lezárni. A forgalmat jelzőlámpa irányítja majd – tudatta a szóvivő.  Elmondta: a 43-as főút két szakaszának rekonstrukciója több mint nettó 315 millió forintba kerül.

Csongrád megyében a felújítási munkálatokat a Duna Aszfalt Kft. vezette konzorcium végzi, amelynek tagja még a Magyar Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik