Belföld

Az MSZP nem fogadta el Török Zsolt lemondását

torok-zsolt(1)(960x640).jpg (török zsolt)
torok-zsolt(1)(960x640).jpg (török zsolt)

Török Zsolt pártszóvivő a bajai videó miatt nyújtotta be lemondását, amit az MSZP elnöksége nem fogadott el - hangzott el a M1 kedd esti Híradójában.

Minderről Steiner Pál, a párt országgyűlési képviselője az MSZP székháza előtt nyilatkozott a Híradó riporterének, amikor távozott a párt elnökségének üléséről. Ugyancsak a bajai videó miatt mondott le tisztségéről múlt héten Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója. Annak ellenére, hogy úgy nyilatkozott: amikor megkapta a videót, nem tudta, hogy a felvétel manipulált.

Déri Balázs azt is elmondta, október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a videófelvételt, amelyről senkit nem tájékoztatott, hiszen úgy gondolta, hogy az oknyomozó újságírás kimondatlan szabályai alapján ez rá és az újságírókra tartozik.

A hvg.hu ízt írta, Gavra Gábor – a lap a botrány miatt lemondott főszerkesztője – egy telefonos megkeresés után vette át a filmet tartalmazó adathordozót Déri Balázstól. A hírportál cikke szerint Gavra Gábornak sem volt tudomása arról, hogy a felvétel manipuláció eredménye, annak eredetiségét azonban nem ellenőrizte. E súlyos szakmai és etikai hibasorozat miatt kellett azonnali hatállyal lemondania – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik