Belföld

Szegedi professzor elismerése a Tudomány Ünnepén

Heten vehették át Pálinkás Józseftől, az MTA elnökétől a kiemelkedő tudományos életmű elismerésére szolgáló Eötvös József-koszorút.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Bertényi Ivánt, a történelemtudomány doktorát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusát a középkori magyar történelem és a történeti segédtudományok terén végzett nemzetközileg is elismert eredményes kutatómunkájáért, a Szent Koronáról írt monográfiájáért, a címertan rangját erősítő fél évszázados kiemelkedő oktatómunkájáért.

Csanády Miklóst, az orvostudomány doktorát, a Szegedi Tudományegyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ professor emeritusát a kardiológiában kifejtett, nemzetközileg is elismert kiemelkedő szakmai tevékenységéért, iskolateremő oktatómunkájáért, Csikor Ferencet, a fizikai tudomány doktorát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Elméleti Fizikai Tanszékének professor emeritusát több évtizedes eredményes kutatómunkájáért, példaértékű oktatói és tudományszervezői tevékenységéért ismerte el az MTA Elnöksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik