Belföld

Síremléken reklámozza magát egy fideszes képviselő

Herman Ottó sírjára vésette a nevét Dr. Kovács László, aki egy miskolci fideszes önkormányzati képviselő.

Egészen elképesztő képet posztolt a Védegylet a Facebookra. A képen Herman Ottó sírja látható, amelyre egy fideszes önkormányzati képviselő, Dr. Kovács László is bevésette a nevét annak apropóján, hogy ő állíttatta a síremléket.

A Védegylet szerint “talán egy őrületes új verseny vette kezdetét”, amely arról szól, hogy ki tudja egykor élt híres emberek sírjára bevésetni a saját nevét.


Forrás: Facebook / Védegylet

A Védegylet további problémákat is felsorolt a síremlékkel kapcsolatban. Ezek közül az egyik, hogy a régi sírkő az új mögött maradt, a másik, hogy számos helyesírási hiba van a pár szavas feliratban, a harmadik pedig, hogy az új sirkő színében, alakjában, és nagyságában is a mellette lévővel azonos.

“Mást nem tud a sírköves? Ki adta ki az engedélyt ehhez a kegyeletsértő reklámhoz?” – tette fel a kérdést a Védegylet, amelyről már csak a képviselő arcképe és a pártlogó hiányzik.

Megkerestük a miskolci Polgármesteri Hivatal sajtószóvívőjét, Koczák Szilviát, aki megerősítette, hogy valóban így néz ki most Herman Ottó sírja. Dr. Kovács Lászlót viszont nem sikerült megszólaltatnunk, a sajtós arról tájékoztatott, hogy a képviselő legkorábban a keddi nap folyamán lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik