Belföld

Kaszinót nyithat, aki sokat fizet és megbízható

kaszinó (kaszinó)
kaszinó (kaszinó)

Kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is oszthat koncessziót a nemzetgazdasági miniszter.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is koncessziós szerződést köthet legfeljebb öt játékkaszinó üzemeltetésére a megbízhatónak minősített szerencsejáték-szervezőkkel.

A parlament hétfőn kormánypárti szavazatokkal fogadta el a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő törvénymódosítást, amely részletesen meghatározza, mi alapján minősül egy szervezet megbízhatónak.

A fideszes képviselők előterjesztésére elfogadott jogszabály alapján a szerencsejáték-szervezők levonhatják játékadójukból a koncessziós díj összegét.

A Fidesz szerint a módosítás azt jelenti, hogy tovább nőtt az állami kontroll a kaszinók üzemeltetésében. A párt közleménye szerint a miniszteri döntés útján adott koncessziós jog alapos vizsgálat alá veszi, hogy gazdaságilag, pénzügyileg és erkölcsileg megbízható-e az a szerencsejáték-szervező, aki kaszinót akar üzemeltetni. Átvilágítják például a tulajdonosi kört, a köztartozásokat, a cég előéletét, adótartozásait, valamint a pénzügyi helyzetét – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik