Belföld

Jobbik: A Fidesz már rég elkövetett egy “bajai csalást”

duro-dora(1)(960x640).jpg (dúró dóra)
duro-dora(1)(960x640).jpg (dúró dóra)

A Jobbik szerint a bajai bizonyítékhamisítás nem példátlan a rendszerváltozás óta, a Fidesz 2010-ben hasonló eszközökkel élt.

Az ellenzéki párt szóvivője közölte: nem állja meg helyét, hogy a bajai választás után nyilvánosságra került videóról Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető azt mondta: a rendszerváltozás óta először keveredik bizonyítékhamisítási ügybe egy parlamenti párt.

Dúró Dóra ennek igazolására levetítette azt a 2010 áprilisában nyilvánosságra került felvételt, amelyen egy eltorzított hangú férfi beszélt arról, hogy az MSZP központi online adatbázist állított fel, amelyben a választók személyes adatait gyűjti folyamatosan.

Ezután ismét levetítették a videót az azon szereplő férfi hangjának eltorzítása nélkül. A szóvivő elmondása szerint közismert, hogy a felvételen Kádár Tibor, a Fidesz aktivistája szerepel úgy, mint az MSZP állítólagos aktivistája. Tehát nem egyedüli eset, amit a MSZP elkövetett Baján. A Fidesz és az MSZP egyaránt nemtelen eszközöket használt a választások megnyeréséért, mert a hatalom megszerzéséért bármire képesek – fogalmazott Dúró Dóra.

A YouTube videómegosztóra felkerült videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

Az MSZP-s “csalásról” elsőként a Hír TV számolt be 2010-ben a két választási forduló között, de a Jobbikhoz közeli barikad.hu már akkor azt állította, hogy “Kádár Tibor, a Fidesz állítólag titkos kampánycsapatának, a Szabad Európa Csapatnak a vezetője”, de a Fidesz akkor tagadta, hogy Kádár hangja lenne a felvételen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik