Belföld

Kikapott a Szeged Szolnoktól – Fotókkal!

A Szolnok vendégként nyerte a Szeged ellen a férfi vízilabda-bajnokság nyolcadik fordulójának vasárnapi rangadóját.

Eredmény:
A-HÍD Szegedi VE – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 6-8 (1-1, 2-1, 1-3, 2-3)
———————————————————————————————
Góldobók: Szivós 3, Seman, Kiss Cs., Decker Á. 1-1, illetve Mitrovic, Vámos 2-2, Kis G., Hosnyánszky, Pásztor, Gocic 1-1

A bajnokesélyesként számon tartott csapatok kora délutáni csatája, amelyet az újszegedi sportuszodában rendeztek megtelt ház, mintegy félezer néző előtt, a meghibásodott eredményjelző gyors rendbetétele után vendéggóllal indult: az olimpiai bajnok center, Kis Gábor volt eredményes. A negyed közepén, a harmadik hazai emberelőnyt kihasználva a világbajnok csapatkapitány, Szivós Márton egyenlített (1-1).

A sátortető alatt összesereglett hazai szurkolók örömére a második nyolc perc szegedi gólokkal folytatódott: előbb a szlovák légiós, Lukas Seman pöckölt pontosan, majd az Eb-győztes Kiss Csaba lökete védőkézen megpattanva ért célba (3-1). A szolnokiak szépítő találata még a nagyszünet előtt érkezett a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes szerb Stefan Mitrovic jóvoltából, de a minimális félidős hazai vezetéshez az is “kellett”, hogy Szivós büntetőt rontson (3-2).

A harmadik negyed érdemi felvezetéseként a szolnokiak másik olimpiai bajnoka, a nyáron Barcelonában világbajnokká is avanzsált Hosnyánszky Norbert egyenlített. Válaszképpen a vb-aranyérmes Decker Ádám akciógóllal állította vissza a hazai vezetést (4-3). A túloldalon Pásztor Mátyás használt ki egy emberelőnyt (4-4), míg a szegedieknél Jansik Szilárd öltötte magára az újabb ötméteres-rontó nem éppen hálás szerepét. Annál pontosabban célzott a duplázó Mitrovic (4-5).

A kétgólos hátrányát egygólos vezetésre javító Szolnok a befejező játékrészben hamar leadta előnyét, miután Szivós megúszásból gólt szerzett (5-5), majd ugyanő egalizált a szerb vb- és Eb-aranyérmes, olimpiai harmadik Zivko Gocic emberelőnyös találatát követően (6-6). A játékrész közepénél aztán a szintén barcelonai magyar világbajnok, Vámos Márton balkeze villant (6-7). Bár több lehetőségük is nyílt a hazaiaknak a javításra, emberelőnyös helyzeteik egész sorát puskázták el, az utolsó pillanatban pedig jött a kegyelemdöfés: Vámos beállította a biztos szolnoki sikert jelentő 8-6-os végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik