Belföld

Juronics Tamás a halhatatlanság küszöbén

A Halhatatlanok Társulatába lehet beszavazni a szegedi művészt, aki nem ül a babérjain, hanem rengeteget dolgozik.

Ismét örökös tagokat választhat a közönség a Halhatatlanok Társulatába, amely az idén újra nyolc új taggal bővülhet. A telefonos szavazatokat november végéig várják a jelöltekre, a díjakat decemberben adják át és portréműsort is készítenek a díjazottakkal.

A kuratórium döntése szerint a színművésznő kategória jelöltjeEszenyi Enikő, Kováts Adél, Kútvölgyi Erzsébet ésTímár Éva, a színművész kategóriáé pedig Gáspár Sándor, Mácsai Pál, Máté Gábor és Sinkó László. Az operaénekesek közül Gulyás Dénesre, Lukács Gyöngyire, Ötvös Csabára és Zempléni Máriára, a táncművész kategóriában pedig Bajári Leventére, Juronics Tamásra, Ladányi Andreára és Popova Aleszjára szavazhat a közönség.

A Halhatatlanok társulatáról és a szavazásról további információ a www.orokostagsag.hu honlapon található.

Juronics Tamás azonban a halhatatlanság küszöbén sem ül a babérjain. A Szegedi kortárs balettel sok a munkája. November hatodikán mutatja be a társulat a Rítus című darabot, amelyet azonnal visznek Pestre is. Ezen kívül a Kossuth- díjas koreográfus operát is rendez Szegeden és Nagyváradon.

A Nemzeti Filharmonikusok felkérésére pedig jövőre felkérést kapott a 150 éve született Richard Strauss József legendája című balettjére, amely egy nagyszabású darab lesz a Művészetek Palotájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik