Belföld

Rövidesen eldől a szegedi partfal sorsa

Szegedi-partfal(1)(960x640).jpg (partfal, szeged)
Szegedi-partfal(1)(960x640).jpg (partfal, szeged)

Csütörtökön kell nyilatkoznia a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) arról, szabályos-e a szegedi partfal-rekonstrukciós eljárás.

Bármi történjék, 2015 nyarára be kell fejezni a beruházást, különben elveszíti a város a fejlesztésre nyert 1,5 milliárd forintos uniós támogatást – írja a delmagyar.hu.

Mint ismeretes, a szegedi belvárosban 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló partfal-rekonstrukció 375 millió forintos többlettámogatásáról nem tudott dönteni első körben a szegedi városi közgyűlés. Eredetileg már tavasszal, nyár elején elkezdték volna a beruházást, de a projektmenedzsmentről, a közbeszerzési szakértőről és a kivitelezésről döntő jogi bizottság korábbi, jobbikos vezetője, Keresztúri Farkas Csaba hibájából 8 hónapos csúszásban van a projekt.

A kivitelezésre csupán egy konzorcium tett ajánlatot, ám a vállalási áruk meghaladta az eredetileg becsült költségeket. Ezért kellett a 375 millió forintos többlettámogatás. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek október 31-éig – ez a végső határidő – kell nyilatkoznia arról, hogy érvényes, eredményes és szabályos-e a szegedi partfal-rekonstrukciós eljárás. A szabályossági tanúsítvány birtokában hozhatja meg a közgyűlés jogi bizottsága az eljárást lezáró döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik