Belföld

Most kezdtek kátyúzni Esztergomban

Árvízi vis major keretből foghatott hozzá a város az útjavításhoz, de hosszú távon a parkolási bevételektől remél megoldást a polgármester.

A júniusi, rekordméretű dunai árvíz védekezési, helyreállítási munkáira az önkormányzat vis maior pályázaton kért segítséget az államtól. A megítélt támogatási előleget felhasználva csatornatisztítást, csapadékvíz-átemelő javítást és útjavításokat rendeltek meg – tájékoztatta a Dunakanyar24-et Váczy István sajtófőnök. Így vált lehetségesé, hogy a héten Esztergomban három helyszínen kezdődött meg az utak rendbetétele. Nemcsak az sürgette a munkálatokat, hogy 2010 óta szinte semmi nem történt ezen a területen, hanem az is, hogy a rossz idő beálltával még veszélyesebbé válhat az utak állapota a városban

Sietős a munka

A sajtófőnök azt is hozzátette, hogy Szentgyörgymezőn, a Földműves utcában és környékén, a Belvárosban a Jókai utcában, a IV. Béla király utcában, a Pór Antal téren kezdték meg a javításokat, míg a Vértes Volán a buszpályaudvar rendbetételéhez fogott hozzá. A munkákat november végéig fejezi be a város, állami segítséggel.

Murva a külső részeken

A lakosság az önkormányzattal karöltve a nyáron a murvás mellékutakat hozta járható állapotba a Szamárhegy és a Búbánat térségben. Százötvenen kértek vagy ajánlottak fel segítséget, a hivatal közel ezer köbméter murvát szállított ki a járhatatlanná vált mellékutcákra. A város külső területein így körülbelül 28 kilométernyi útszakasz újult meg. Nyár végén ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően a Bástya-parkolót is sikerült rendbe tenni.

Ezek a lépések még nem elegek ahhoz, hogy Esztergom útjainak és járdáinak állapota jelentősen javuljon – ismerte el Váczy István, de azzal folytatta, hogy Tétényi Éva polgármester épp a csütörtöki testületi ülésre terjesztette be javaslatát egy Útalap létrehozásáról. A tervben az szerepel, hogy a parkolási díjakból befolyó bevételt fordítsák teljes egészében a közutak, járdák, parkoló-területek felújítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik