Belföld

Dexter nyuszi és Nina kutyi

A Legszebb házikedvenc játékunk helyezettjeit arra kértük, mutatkozzanak be. A két első már írt is nekünk.

Szerdán zárult az Vásárhely24 első nagy játéka, ha a BFMK bérletjátékot nem számítjuk, hiszen ott is több százan játszottak velünk.

Nina kutya 2010 január 2-án született a Pécs melletti Egerágon, de vásárhelyi otthonába február közepén került, amikor a legnagyobb hófúvás közepette hozták el több száz kilométerre lévő szülőhelyéről. Gazdája, Kotréné Kiss Szilva elmondta, családtagnak vásárolták, nem tenyészési célból. Azóta is kitűnő szerető családban él egy menhelyi társával nagy megértésben. Nina a második helyet szerezte meg játékunkban.

Barta Anett nyusziját kedvenc sorozatáról a Dexterről nevezte el, aki most öt hónapos és egy tenyészetből hozta el. Anett így ír kedvencéről:

“… szerelem volt első látásra. Mindössze akkora volt, mint a tenyerem fele, azóta szépen megnőtt. Amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy hihetetlenül ragaszkodó. Mindig ott van ahol én, ezért van az, hogy nyitott ajtónál kell fürödnöm, és ha csak egy másodpercre is benézek a kamrába le kell ellenőrizni, hogy őnagysága bent maradt-e. A nyulakkal kapcsolatos sztereotípiák nem igazak rá, egy kivételével: mániákusan rajong a répáért. Viszont nem gyáva, sőt, ha őkelme a szoba közepén fekszik akkor halálos nyugalommal tűri míg körbeporszívózom. Imádja ha simogatjuk, hurcolásszuk, szeret kézben lenni.


A kertvárosban lakunk, a lakást pedig még kettő afrikai óriáscsigával is megosztjuk. Nyuli ketrece óriási, gyakorlatilag uralja a folyosót; mindenhol plüssállatok, játékok hevernek szerteszét. Habár egy igazi rosszcsont, szerencsém van vele: egyáltalán nem vad, első perctől fogva szobatiszta és nem válogatós. Ebédnél vigyázni kell: úgy tud kuncsorogni mint egy kutya, vagy egy macska, gyakran képes a nyakamba is mászni. Van hámja is, néha, ha jó idő van leviszem sétálni, akkor boldogan ugrál a lehullott levelek közt.


A legaranyosabb az, amikor elalszik a mellkasomon, a legnagyobb ijedtséget azonban akkor éreztem amikor hazaérve egyszer azt láttam, hogy nyitva a ketrec ajtó. Fél zacskó, az ágy mellett talált szőlőcukor elfogyasztása után Dex elmélázva feküdt az ágyon, mintha mi sem történt volna. Nem hittem volna, hogy egy ilyen kisállat ennyire ragaszkodó, kedves és öntudatos tud lenni. Nagyon szeretem, szeretjük, elsőre belopta magát még azoknak a szívébe is, akik ellenezték a tartását. “

Dexter 1077 szavazattal nyerte meg játékunkat.

Gratulálunk még egyszer, várjuk a többiek bemutatkozását is a vasarhely24@sanomamedia.hu email címre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik