Esztergom-bazilika(960x640)(1).jpg (esztergom, )
Belföld

Költségvetési bizottság jöhet Esztergomban

24.hu
24.hu

2013. 10. 30. 17:41

Ideiglenes véleményező bizottságot akar felállítani Tétényi Éva polgármester, mert nincs pénz semmire.

Korábban a témában:

 

A szeretgom.hu információi szerint azért van szükség erre a megoldásra, mert a városnak március óta nincs teljes értékű költségvetése. A tervek szerint a bizottság feladata lesz a hivatal által szakmai alapon elkészített költségvetési rendelet-tervezet véleményezése.

Előzmények

Az ügy előzményei közé tartozik – írja a helyi portál, hogy a március 15-i testületi ülésen a polgármester az idei év költségvetésének ismételt megtárgyalását kezdeményezte, mivel a képviselő-testület korábbi döntései nehezítették a kötelezően ellátandó helyi önkormányzati feladatok ellátását. Ráadásul a város számláiról szeptember 17-én 609.451.897 forintot vett le a Nemzeti- Adó és Vámhivatal, ami miatt a hivatal, a sportcsarnok és a strandfürdő kivételével a helyi önkormányzati intézmények finanszírozását már csak egy hónapig tudják biztosítani. A szeretgom.hu emlékeztet arra is, hogy a város a hitelezőknek sem tud fizetni, az adósságrendezési egyezség alapján befizetendő 1.072.258.67 forintnak csupán 2 százalékát tudják átutalni.

tétényi éva (tétényi éva)

fotó: MTI

Holnap döntés

A márciustól kialakult helyzet megoldásaként a polgármesterasszony ismételten megpróbálja beterjeszteni „kompromisszumos” költségvetési rendelet-tervezetét, és javasolja egy Ideiglenes Bizottság felállítását. A tervről a csütörtöki képviselő-testületi ülésen dönthetnek Esztergomban.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.