Belföld

Írj mesét a gyurgyalagról!

Rajz és meseíró pályázatot hirdet több természetvédő szervezet a 2013-as év madarának megörökítésére.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület pályázatokat hirdet a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából. A rajzokon vagy azt örökítse meg a pályázó, hogy milyen a madár élőhelye, táplálkozása vagy fészkelése, vagy, hogy milyen természetvédelmi nehézségekkel kell szembenézni a gyurgyalag védelme érdekében. A mesék is ugyanezeket a területeket érintsék. Rajzokat már óvodások is készíthetnek, de lesz alsós és felsős verseny is. Mesét természetesen csak iskolások küldjenek be.

Határidő

A rajzokat, festményeket, grafikákat és a meséket november 21-ig kell postára adni a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság címére : 1525 Budapest, Pf. 86. Az alkotásokat korosztályonként értékelő zsűri tagja lesz Telegdi Ágnes írónő, Zsoldos Márton festőművész és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság több szakembere.

A gyurgyalag Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke százezer forint!

 

A legjobb alkotásokat kiállítják Tatán az Öreg-tónál 2013. november 30-án a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén, s ott lesz a verseny eredményhirdetése is. A három legszebbnek ítélt mesét megjelentetik a dunaipoly.hu weboldalon.<

 

A részletes pályázati kiírás itt található.

Fotó: MTI, Kovács Attila

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik