Belföld

Három utca is megújul az Öreghegyen

Három utca is megújul ezekben a hónapokban Öreghegyen. Erről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária önkormányzati képviselő, a Közlekedési Iroda vezetője és a kivitelezést végző cégek.

Székesfehérvár Önkormányzata nagyszabású útfelújítási programba kezdett, amely minden városrészt érint. A Saára Gyula-program keretében, várhatóan még idei évi megvalósítással elkészül a Rózsahegyi utca 630 méter hosszban átlagosan 3,5 szélességben, a Tarnócai utca 600 méter hosszban 3 méter szélességben, valamint a Kriványi utca Nagyszombati út felőli vége 255 méter hosszban 2,5 szélességben történő burkolat-felújítása.

„A szennyvíz-csatorna hálózat kiépítését követően nagy sok utcában szükség volt a burkolat-felújításra Észak-Öreghegyen. Tavaly az olyan nagy forgalmú gyűjtőutakat kezdtük el rendbe tenni, mint a Béla út, a Fiskális, a Zsolnai út, valamint a Nagyszombati út egy szakasza. Emellett városi forrásból 15 kisebb utcát sikerült új burkolattal ellátni.” – mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő. „Most pedig költségvetési forrásból a Kriványi és a Tarnócai, a Saára Gyula-program keretében pedig a Rózsahegyi út felújítása is megtörténik. Ezek összesen 50 millió forintos forrást igényelnek és reméljük, hogy ez a beruházás tartós megoldást hoz az itt lakók számára.”

A Rózsahegyi utcában a teljes pályaszerkezet elbontásra került és összesen 56 házi vízbekötés cseréje történt meg, de most már építik a szegélyeket. Az útburkolat a héten elkészül a Kassaitól a Sasvári utcáig, majd az út másik felében is nekiállnak az aszfaltozásnak. Körülbelül két hét múlva fejezik be a munkákat.

A Kriványi utcában teljesen elbontásra és újraépítésre kerül az utca burkolata a Nagyszombati út felöli 255 méteres szakaszon, és a burkolaton megoldódik a felszíni csapadékvíz elvezetése is. Mint Böröcz László, az Útéppark Kft. ügyvezetője elmondta: nehéz munka lesz, mert keskeny az utca és ez nehezíti majd a kivitelezést.

A legnagyobb kihívást a Tarnócai utca jelenti, ahol – mint a Platz-Bau Mélyépítő Kft. képviselője ismertette – az utca lejtése miatt egy új, Székesfehérváron eddig nem használt megoldást alkalmaznak: résfolyókákat építenek be négy helyre, hogy jobban elnyeljék a vizet. Ha az időjárás engedi, még idén sor kerül ennek az útnak is az aszfaltozására.

A képviselő megköszönte a lakók türelmét és megértésüket kérte a kivitelezés idejére. Mindhárom utcában fehérvári vállalkozások végzik a munkát (Útéppark Kft., Platz-Bau Mélyépítő Kft.). A sajtótájékoztató keretében bemutatták a Rózsahegyi utcában már javában zajló kivitelezést. A másik két utcában szerdán kerül sor a munkaterület átadására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik